Llengües

Notícies

Els alumnes de primer d’Activitat Comercials de tarda guanyen el segon premi del Repte Barcelona Dades Obertes

28/05/2019

Els alumnes de primer d’Activitat Comercials de tarda del nostre Institut LLuïsa Cura  han guanyat aquest any el segon premi del Repte Barcelona Dades Obertes amb el treball "Evolució del comerç als barris de Barcelona".

El projecte s’ha desenvolupat en grups dins de l’aula i s’ha triat entre els diferents treballs el millor. Els grup d’alumnes que van presentar el seu treball són: Alba Clotet, Claudia Martin, Marc Capdevila i Jeanpierre Vigo, juntament amb la seva professora Merche Fernández.

El treball ha consistit en treballar amb les dades del portal Open Data BCN, concretament les dades de l’evolució des de l’any 2009 al 2016 de la superfície dedicada al comerç als diferents barris de Barcelona.

Posteriorment s’havia de dissenyar una infografia, s’han representat aquestes dades al mapa de barris de Barcelona amb el programa Instamaps, el resultat de l’estudi es que la majoria de barris han perdut superfície dedicada al comerç en el període estudiat. Igualment s’han estudiat les possibles causes de la pèrdua del comerç tradicional i com a solució al problema l’esforç de l’Ajuntament amb la remodelació dels Mercats Municipals que també s’han representat en un mapa completant així la infografia.

L’altra part del projecte es l’entrega de la memòria que es valora en un 40%, la infografia un 40% i el 20% restant correspon a la presentació del projecte.

Finalment els alumnes han presentat el seu treball a l’acte de presentació. La presentació de treballs i lliurament dels premis del 'Repte Barcelona Dades Obertes Segona edició_2019'  es va fer a la Fàbrica de Creació de Fabra i Coats el passat 8 de maig de 2019, amb més de 300 assistents entre joves estudiants, professors/es, personal municipal i d’altres institucions i entitats relacionades amb les dades.

El Repte Barcelona Dades Obertes és un projecte educatiu amb l’objectiu de fomentar l’ús de les dades obertes als centres educatius de Barcelona. Els alumnes participants analitzen el seu entorn amb la informació disponible al portal Open Data BCN i han de proposar accions de millora que es defensen en un acte final i son avaluades per experts de l’Ajuntament i altres institucions com ara l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), el Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (Cesire), el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona.

Posteriorment els periodistesdel programa informatiu de BTV Notícies 73 van venir a l’Institut a cobrir la notícia que es emetre el 11 de maig. Podeu veure la notícia al següent enllaç: BTV Notícies 73

 

Back to Top